Allt inför bilköpet

Många är vi som behöver en bil för att ta oss runt och transportera saker i. Men att köpa bil kan bli en dyr historia. När man tänker köpa bil behöver man även tänka till både en och två gånger innan man väl gör köpet.

971175-car-investment

I USA ser man speciellt tydligt trenden med att många inte har råd att köpa en bil, kan man läsa på Svenska Dagbladet. Där väljer de unga istället att prioritera mobil-och nätuppkoppling och många har inte råd med både bil och en bra uppkoppling. I fler storstäder har även kollektivtrafiken förbättrats och hyrcykelställen finns i vartenda gathörn. Detta gör att de som bor i storstäderna inte längre heller behöver ha en bil.

Låna pengar eller köp världens billigaste bil

Denna trend med att inte ha råd att köpa en bil syns även till viss del i Sverige. Men de som bor långt ifrån storstäderna, eller i förorterna med dålig kollektivtrafik, behöver en bil för att kunna klara sig. Då kan det vara läge att ta ett lån för att kunna betala en bil. Till exempel kan man ta ett privatlån hos Bluestep. För de som inte vill ta ett så stort lån kan en bil för 17 500 kronor vara en bra lösning. I en artikel i Helsingborgs Dagblad kan man läsa om det indiska företaget Tata Motors som bygger världens billigaste bil. Företaget ville med skapandet av denna bil, ge personer som aldrig ens kunnat drömma om att köpa en bil, chansen att få skaffa sig en.

Tipsen inför bilköpet

Ska man köpa en bil finns dock en del saker att tänka på inför köpet.

  • Ska du köpa en ny bil eller begagnad? Köper man en ny bil är den oanvänd och omfattande garantier finns fortfarande kvar. Däremot har bilen rasat i värde efter ungefär tre år.
  • Tänk på att köpa en bil som passar din livsstil. Ska du däremot bara bort på skidsemester en gång om året kanske du ska hyra en kombi vid det tillfället och ha en mindre bil till vardags.
  • Jämför bilar från olika försäljare för att få det bästa priset. Ibland kan det även vara extrapris på just den bil du vill ha. Läs mer.