Självkörande bilar

Framtiden är inte längre i fjärran, numera kan man snart köpa riktiga SciFi-bilar som kör sig själva, och vem kunde tro att det skulle bli verklighet för 20 år sedan då den automatiska växellådan var det senaste inom nymodigheter!

1119154-car-tachometerOm du är sugen på att köpa en ny eller att byta din bil vill vi rekommendera ett besök på http://bilweb.se/ men om du vill ha det senaste och mest moderna inom bilteknik som du kan få så är det de självstyrande bilarna du ska kasta ett öga på! Till exempel så skriver SvD om hur man inte kommer att införa några ändringar när googles nya bilar sakta men säkers kommer att börja rulla på våra vägar. Man måste fortfarande ta körkort och man måste fortfarande ha minst en person sittandes i den självkörande bilen – och det är alltså denna person som ska ha körkort.

Volvo gör en satsning

Visst är det inte bara Google som satsar på denna nya bilteknik, utan det gör även Volvo skriver DN. Enligt artikeln ska biltillverkaren ha satsat 500 miljoner kronor på förarlösa bilar. Så nu är det nog inte alls lång tid förrän vi ser passagerare utan förare i bilarna som susar förbi oss på motorvägen. Och enligt GP ska detta ske inom kort, så det enda vi kan göra är att luta oss tillbaka och vänta. Så bli inte förvånad om en bil kommer och ingen sitter vid ratten – då har du nog precis mött en av de nya bilarna!

Inget tvång

Bara för att en självkörande bil är det senaste och mest tekniska inom bilutvecklingen som vi sett på många år betyder inte det att man ska känna sig tvungen att köpa en sådan. Många tycker ju faktiskt att det är att föredra att få köra sin bil själv och att det är precis det som är tjusningen med att köra bil. Så om du står i valet och kvalet med vilken bil du ska satsa på så är det detta du behöver ha i åtanke: vad vill du ha i en bil och varför?