Dags att sälja bilen?

Det säljs mer begagnade privatbilar än på länge. Går man in tankarna om att sälja sitt gamla skrälle, bör man därför kanske göra det nu. Men hur tänker man när man ska sälja sin bil?

1163946-car-keys-and-remote

Snart kan det vara dags att köra självkörande bilar och då är det även hög tid att sälja den gamla bilen. Men det kan vara svårt att göra en bra affär när man säljer sin bil, och ofta har den gått ner ganska mycket i pris. Så hur gör man då för att tjäna en hacka på att sälja sin bil? Faktiskt så har försäljningen av begagnade personbilar ökat med fyra procent under året, skriver man på Dagens Nyheter. Detta betyder alltså att folk är intresserade av att köpa begagnade bilar.

Ha allt dokumenterat

När man ska sälja sin bil så finns en del saker man kan göra själv för att få mer betalt. Bland annat är det viktigt att kontrollera att serviceboken finns och är ifylld på rätt sätt. Om serviceboken saknar stämplar kan man ta kontakt med verkstaden som servat bilen och be dem att komplettera boken. Om man har bytt ut slitagedelar, till exempel bromsarna, måste man se till att det finns dokumenterat. Vid säljtillfället bör man tänka på att ta med både vinter- och sommardäck om man har det.

Få med reservutrustning

När man säljer bilen gäller principen ”ju mer utrustning, desto bättre”. Se därför till att låsnycklar till dragkrok och fäljar, domkraft, reservnycklar, verktyg, samt insynsskydd och takräcken kommer med. Många köpare är ganska okunniga och står det att till exempel dragkroksnyckeln saknas, väljer de förmodligen att lägga bud på en bil där den finns med. Väljer man att sälja bilen genom en bilhandlare drar de av reparationskostnaderna för eventuella skador. Vissa skador kan dock vara dyrare att reparera än vad de sänker värdet.