Att långtidshyra bil

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur man bör tänka igen en eller två saker innan man gör ett så stort köp som bilköpet i realiteten är. I dag skriver vi istället om privatleasing, alternativet till ett köp, och dessutom om privatleasing av smarta bilar, kan det bli bättre?

Kvinna i bilAtt hyra bil, långtidshyra, kallas i folkmun för att leasa. Det är ett smart alternativ för den som tycker sig behöva en bil (som många givetvis gör) men inte har råd att betala en kontantinsats eller ta ett stort lån för att kunna införskaffa just en bil. Med leasing eller långtidshyrning av slipper en just lån och en ångest över andrahandsvärdet är inte något som en måste bry sig om, inte heller behöver man en massiv kontantinsats som får de flesta att känna en klump i magen. Om detta kan vi läsa om i en artikel publicerad i kvällspostens Expressen.

Priser varierar mellan handlare

Det som är bra att tänka på när det kommer till just lease av bil är att priser kan variera mycket mellan olika handlare och det gör det till en smart idé att faktiskt kolla runt lite, inspektera marknaden samt att jämföra villkor och självklart just pris emellan olika företag. Sedan är det dessutom av vikt att en noga läser och granskar avtalet innan en skriver på det, så inga missförstånd förstör det härliga i att halväga en bil.

Populära bilar är exempelvis Volvo V70, Volkswagen Golf Sportscombi, Skoda Fabia och BMW i3. Det kostar lite olika men i runda slängar runt 3000 kronor i månaden att hyra/leasa bilen i tre år, med serviceavtal inräknat får man faktiskt ganska så mycket för pengarna. Och detta blir alltså allt mer poppis bland de som skaffar bil därute i städer och på landsbygden, kanske är leasing något mer populärt inne i städer där det inte alltid är lika självklart att en skaffar bil.