Samhörighet inom MC-klubbar

För en äkta MC-fantast är livet på hojen till mycket en typ av livsstil och ett intresse som präglar vardagen i sin helhet. Nöjet av att glida fram på motorcykeln blir dessutom än mer speciellt när det görs tillsammans med andra. Att vara medlem i en MC-klubb är med andra ord något speciellt där olika individer finner samhörighet genom passionen för motorcyklar.

På vilket sätt kan en MC-klubb förstärka känslan av tillhörighet hos medlemmarna? Vilka faktorer spelar in när det gäller samhörighet och ”vi”-känslan? Här kan du läsa mer om vad som gör en MC-klubb till något mer än bara en vanlig förening.

Koder som förenar medlemmar

En stark samhörighet är viktig på flera plan när det gäller att bygga upp en MC-klubb med stort engagemang. Det behöver alltså på olika sätt förmedlas en känsla av att alla medlemmar är en del av något stort. Tillhörighet innebär att medlemmar känner sig hemma i klubben och tar av den anledningen sitt medlemskap på allvar. Ett enkelt sätt för att skapa en ”vi-känsla” i klubben är att köpa in anpassade profilkläder till medlemmarna. Ett tips är att investera i profilkläder från T&S Reklam direkt på nätet där utbudet är både stort och variationsrikt. För är det något som är viktigt för en MC-förare är det att ha rätt utrustning och kläder.

Varför inte beställa snygga bandanas med klubbens logo eller coola solglasögon för medlemmarna att glida runt på hojarna med? Möjligheterna är många när det gäller profilkläder och oavsett vilken typ av produkt som väljs bidrar det till samhörighet.

  • Solglasögon
  • Bandanas
  • Kepsar
  • Nyckelband (hojens nycklar är alltid med!)

Generella värderingar

Nog för att det mestadels talas negativt om MC-klubbar så finns det självklart seriösa MC-klubbar som följer regler och lagar. Föreningar som har sunda och etiskt korrekta inställningar till livet och MC-intresset. På samma sätt som att det inom skolvärlden talas om värdegrund är riktlinjer värdefulla även i MC-klubbar. Generella åsikter och värderingar som klubben ställer sig bakom. Det kan till exempel vara att ta avstånd från våldshandlingar och att välkomna alla oavsett bakgrund. Vissa MC-klubbar väljer även att nischa sig ännu mer genom att exempelvis värna lite extra om djur. Djurvänner och MC-fantaster i en och samma miljö helt enkelt. Olika engagemang, men starka faktorer som bidrar till samhörighet.