Inspiration till nästa projekt

När biltillverkare presenterar nya konceptbilar sparar de inte på krutet. Ofta bjuder konstruktionerna på roliga detaljer som sedan aldrig dyker upp i de bilar som verkligen säljs. Vill man ha dem får man fixa det själv.

En viktig inspirationskälla när det handlar om att styla och fixa sin bil är MTV:s program Pimp My Ride. Det sänds inte längre, men man kan hitta gamla avsnitt på nätet. En klassiker, som de gjorde mer än en gång i programmet, var att bygga in ett Playstation i bilen. Volvo gick lite längre med sin senaste konceptbil, Concept Estate. Där har nästan alla knappar och reglage ersatts med en pekskärm. Det är nog svårt att få till något liknanden när man ska bygga om sin 940, men det går ju alltid att montera in en surfplatta. Om man inte vill offra sin iPad finns det billiga Androidplattor att beställa från Kina.

En annan kul grej som Volvon bjuder på är en växelspaksknopp i kristall, och orange bälten som matchar mattorna på golvet. Mattorna kommer från svenska Kasthall. Kanske kan du hitta snygga mattor på en loppis, som du kan skära till så att de passar på golvet. Kliv inte in i bilen med leriga skor bara.

Textil bil?

Mattor på golvet gör att bilen känns mer som ett vardagsrum. Vill du få ännu mer varadagsumskänsla kan du försöka hitta säten som känns som fåtöljer, och om du har ett baksäte kan du slänga in några lösa kuddar där, gärna med mönster som matchar mattorna på golvet. Sedan monterar du tv-skärmar i ryggen på framsätena, och sätter upp gardiner för sidofönstren i baksätet. Då kommer baksätet i din bil att vara populärare än framsätet i andra bilar.

Att däremot byta ut plåten i karossen mot någon sorts textil, som BMW har gjort, det är ingenting vi rekommenderar. Det känns lite säkrare att vara omgiven av metall.