Lättare köpa bil utomlands

Det blir allt mer populärt att köpa bil utomlands ifrån och nu ska det bli enklare att göra så. EU vill nämligen införa en ny lag som hindrar de dyra avgifter som vissa länder har vid köp.

sälja-köpa-bil

Nu ska det bli lättare att handla sin bil i ett annat EU-land, skriver Expressen. Man ska även kunna göra det lättare via nätet. EU vill nämligen införa en ny lag som sätter stopp för dyra avgifter i samband med att man handlar från ett annat EU-land. Att köpa en bil i ett annat land inom EU har länge varit populärt men många har upplevt det krångligt eftersom skatte- och besiktningsreglerna ser olika ut i de olika länderna. Men med en tydligare prissättning kan det bli lättare med ett bilköp.

Transportera bilen

Snart kan det alltså bara vara att gå in på nätet och köpa den bilen man vill ha från något av EU:s länder. Det man dock måste ha i åtanke när man köper en bil från utomlands är att man måste transportera bilen till Sverige på något sätt. Ofta så ingår transporten i köpet men om den inte gör det kan man ta hjälpa av ett företag som Foxrey för att få en snabb & enkel biltransport. Köper man bilen från Tyskland, vilket är väldigt vanligt, kan bilen levereras bara inom några dagar med tanke på det korta avståndet och att den inte behöver åka båt till Sverige. Läs mer.

Kolla upp säljaren

Något annat som man alltid bör tänka på när man köper en bil från ett annat land, är att ta reda på att försäljaren är ärlig och professionell, skriver GP. Det finns nämligen alltid skojare som utger sig för att vara något som de inte är:

”Näringsidkare finns oftast med i officiella register, hos handelskammare eller domstolar.”