Truck på jobbet – mek på fritiden

Det finns ett direkt samband mellan truckkörning på jobbet och intresset för fina bilar. Åtminstone inom den kategori människor som vi ofta benämner som raggare. Många från den nämnda kategorin väljer bland annat att ta truckkort eftersom det gynnar inkomst och hobby.
Att meka med fina amerikanare är ett stort intresse hos en smalare skara människor. Det handlar om en passion för fina bilar där underhåll är en stor del av hobbyn. Något som också kostar en hel del och därför är en bra inkomst viktigt för att kunna hålla liv i intresset.

man mekar med bilGenerellt bilintresse

I norra Sverige jobbar de flesta som vill kalla sig ”raggare” också med fordon i vardagen. Truckkörning är ett bra exempel på jobb som kombinerar fordonsintresset med en riktigt hygglig inkomst. Det är dock inte bara att sätta sig bakom ratten på en truck och trycka ner gaspedalen. Tvärtom gäller särskilda regler för att köra truck på svenska arbetsplatser. Behörighet är ett krav för att en anställd ska ha rätt att köra truckfordon. För att få behörighet gäller det att gå en utbildning i likhet med den du finner här: https://www.mgbtruck.se/truckkort/, vilken avslutas med ett formellt truckkörkort.

Det finns en myt om att kvinnor skulle vara sämre på fordon än män. Något som är direkt felaktigt även om påståendet än idag används på ett klantigt sätt i reklam på TV. Statistik från TNS Sifo på uppdrag av Ford visar helt på motsatsen:

Kvinnor är bättre förare och kör mindre vårdslöst än män

Kvinnor som gillar fina gamla bilar vill precis som männen gärna också jobba med fordon. Ett truckkörkort är en öppen dörr till en arbetsvardag bakom ratten och en viktig inkomstkälla att lägga på bilar på fritiden.