Därför ska du använda en grovdammsugare

Att använda en vanlig dammsugare till grövre smuts i ett garage är ingen bra idé. I värsta fall kan den börja brinna. Därför är det viktigt att investera i en grovdammsugare av bra kvalité.

I ett garage räcker det inte med en vanlig dammsugare. Det är bra att ha en grovdammsugare med många funktioner och hög kvalitet i ditt garage eftersom det är mycket grövre smuts än inomhus. En grovdammsugare är konstruerad att klara grövre smuts som exempelvis slipdamm. Den klarar även fukt mycket bättre än en vanlig dammsugare. För att grovdammsugaren ska hålla länge är det bra att välja en av hög kvalité. Det underlättar också om den har olika funktioner.

Tänk till innan du köper en grovdammsugare

Industrial,Vacuum,Cleaner,Standing,Outside,The,Office,Building.Innan du köper en grovdammsugare är det bra att fundera på hur ofta och hur länge åt gången du kommer använda den. Om du ska använda den dagligen ställer det högre krav på motorn i grovdammsugaren. För dagligt bruk finns det modeller som har dubbla motorer som klarar väldigt hård belastning och lång drift utan uppehåll. Det finns också grovdammsugare som klarar av att suga våt smuts. Oavsett hur stor eller liten hobbyverksamhet du har i ditt garage ska du skaffa en grovdammsugare.

Håll rent i tuffa miljöer

En grovdammsugare har högre sugeffekt än en vanlig dammsugare. Den går förutom att använda i garaget till att städa bilen och till renoveringen. En grovdammsugare är också bra för att du slipper andas in farliga ångor och partiklar. Den stora skillnaden mellan en vanlig dammsugare och en grovdammsugare är att motorn i en grovdammsugare kyls av ren luft separerat från insuget. I den vanliga dammsugare används luften som sugs in vilket gör att dammet och partiklarna går rakt in i motorn.

En vanlig dammsugare kan i värsta fall börja brinna

En vanlig dammsugare klarar inte av denna typ av belastning och kommer att gå sönder om du försöker använda den i garaget till grov smuts och i värsta fall kan dammsugaren kortsluta, avge stötar eller börja brinna. När en dammsugare som är avsedd för inomhusmiljö används felaktigt kan det gå illa.